26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Sandžak

Publikacija “OdBRANI ljudska prava” dostupna za čitanje

Publikacija “OdBRANI ljudska prava” nastala je kao rezultat istoimenog projekta u okviru kojeg je sprovedena zagovaračka kampanja #OdBRANI sa ciljem podizanja vidljivosti branitelja ljudskih prava i svijesti građana o važnosti zaštite ljudskih prava, dostupna je za čitanje, saopštila je Akademska inicijativa „Forum 10″.

Publikaciju “OdBRANI ljudska prava” možete pronaći na sledećem linku:

Kampanja #OdBRANi obuhvatila je, između ostalog, organizaciju i javno emitovanje serije (ukupno 6) onlajn javnih debata, odnosno razgovora posvećenih izabranim oblastima ljudskih prava koje su od značaja za lokalne zajednice u regionu Sandžaka/jugozapadne Srbije. U razgovorima je ukupno učestovalo 16 branitelja ljudskih prava iz 6 lokalnih zajednica u regionu.

Publikacija “OdBRANI ljudska prava” sadrži pregled i pruža najvažnije informacije o svakoj od organizovanih debata. Pored toga, publikacija sadrži i najvažnije izvode iz diskusija vođenih tokom održanih događaja i predočava ih u formi stavova, mišljenja i preporuka učesnika u razgovorima.

Publikacija na taj način omogućava uvid u ključne rezultate dijaloga i stvara osnovu za nastavak zagovaračkih aktivnosti za bolju institucionalnu zaštitu branitelja ljudskih prava, unapređenje komunikacije i saradnje između institucija, branitelja ljudskih prava i građana i prepoznavanje branitelja kao ravnopravnih partnera u odbrani ljudskih prava i demokratije na lokalnom nivou.

Publikacija je dio projekta “OdBRANI ljudska prava” koji je Akademska inicijativa „Forum 10″ u periodu od avgusta 2021. do maja 2022. godine sprovela uz finansijsku pomoć Evropske unije u okviru Programa Solidarno za prava svih – podrška braniteljima ljudskih prava u lokalnim sredinama 2021/2022. koji realizuje tim Solidarno za prava svih.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: