26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

Put Bijele Vode-Muhovo u novom ruhu

Izgradnja dionice seoskog putnog pravca od Bijelih voda do Muhova odvija se planiranom dinamikom, ističu radnici na izgradnji ovog puta.

Asfaltirano 400 metara do sada

Nakon apela mještana više sela podno Golije koji povezuje put Bijele vode sa selima Buče, Koškovo i Krće sa jedne, a Muhovo povezuje sa skijaškom centrom sa druge strane, krenulo se u asfaltiranje 1,2 kilometra puta.

Putni pravac dobija novo ruho

Da će nakon višedecenijskih obećanja ova civilizacijska tekovina zvana “asflat” ubrzo ugledati svjetlos dana, bilo je jasno u junu ove godine, a nakon nedavne posjete predsjednika Vučića ovom dijelu Novog Pazara.

Postavljaju se potporni zidovi na više djelova

Trenutno se na ovom dijelu izvode radovi na izgradnji potpornih zidova, proširenja i ravnanja terena, dok je na jednoj dionici od oko 400 metara već postavljen asfalt.

Pripremni radovi za asfaltiranje

“Već ovih dana spremamo ivičnjake i asflatiranje ostalih dijelova ovog puta, a veliko razumevanje imamo i od ljudi koji ovdje žive, jer nam maksimalno izlaze u susret”, rekao je jedan od radnika kojeg smo sreli prilikom obilaska.

Radovi na cijeloj dionici od 1,2 km

 

Mještani okolnih sela, ali i vlasnici vikendica i zemljoposjednici, su zadovoljni što će konačno dočekati da imaju normalne uslove za život.

 

“Skoro svake nedjelje idem ovim putem do svog sela gde sam rodjen i znam koliko je samo bilo teško proći ovim putem”, kazao nam je Idriz, koji posjeduje pčelinjak u Muhovu.

Izgradnja ovog putnog pravca, za koji je po riječima nadležnih izdvojeno preko milion eura, ima veliki značaj i za razvoj poljoprivrede i stočarstva, jer sa boljom putnom infrastrukturom se oživljava i razvoj svih seoskih potencijala.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: