26 Aprila, 2024
Aktuelno Globus Politika Vremeplov

Putin prije 21 godinu došao na čelo Rusije

Vladimir Putin je 7. maja 2000. godine po prvi put položio zakletvu predsjednika Rusije.

Kako je objavljeno na fb profilu “for Vladimir Putin” on je tokom ovih 21 godinu morao obnoviti državu sa uništenom ekonomijom i državu sa prirodnim bogatstvom prodatim oligarsima.

“Zemlja sa kolabiranom vojskom, kojoj je nedostajalo novo oružje i gorivo za opremu. I u to vrijeme, teroristi su zauzeli Sjeverni Kavkaz i izvršili terorističke napade u centralnoj Rusiji. Sada se čini tako davno i ulazi u istoriju. Ali to je bilo prije samo 21 godina. Rusija je tokom ovog vremena obnovila ekonomiju i upravljanje državom, oživjela svemirski program, reformirala vojsku, oživjela industriju i izdržala bez presedana pritisak sankcija. I da, u to vrijeme prije 21 godina, niko nije mogao zamisliti da Rusija može da se miješa u američke izbore i kontroliše mozgove Evropljana sa sajber propagandom, ovo je sada bolna fantazija protivnika”, ističe se u toj objavi i podsjeća da tada Rusija kreće u pravom smjeru da povrati svoju snagu i dostojanstvo.

Poručuje se da Rusija namjerava oštro braniti svoje interese i interese svojih građana, ne dozvoljavajući više pokušaja da se njo upravlja izvana, kao u 90-tim.

Izvor i foto: https://www.facebook.com/for.vladimir.putin/photos

Povezane vijesti

%d bloggers like this: