25 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport

Rukometaši Novog Pazara merkaju titulu

Rukometašu Novog Pazara za deset dana, 18. septembra, počinju svoja ligaška nadmetanja u A grupi Arkus lige Srbije.

Sa velikanima rukometne pozornice kao što su Metaloplastika, Jugović, Dinamo, Crvena Zvezda, Radnički, Vojvodina i Obilić, Plavi će pokušati da se umiješaju u borbu za titulu.

Pored već nekolicine stasalih mladića poniklih u plavom taboru, koji su se prethodnih sezona kalili pod dirigentskom palicom mladog i veoma uspješnog stratega Hasana Memića, na spisku igrača za nastupajuću sezonu novopazarci će imati dokazana i prekaljena imena za pohod na titulu.

Hasan Memić, trener Novog Pazara

Gol Plavih će čuvati bivši igrač Metaloplastike i dva kluba iz Izraela, Miloš Rajičić, koji je u smiraj prelaznog roka došao u Novi Pazar istovremeno sa bivšim igračem ovog kluba Savom Slavuljicom, koji je nakon epizoda u Madjarskoj i Rumuniji ponovo u ekipi gdje je doživio najveću igračku satisfakciju.

Iz jednog od najvećih rukometnih centara na Balkanu, Crvenke, paraf na ugovor je stavio pivotmen Branko Karanović, dok je cetinjskog Lovćena pristigao levokrilni Aleksandar Mrvaljević.

Ponovo su plavi dres zadužili univerzalac Anes Sefović i najiskusniji u ovoj ekipi Sead Gari Medjedović, koji predstavljaju veliku sigurnost u igri Novog Pazara.

Detalj sa jedne od utakmica Plavih

Sa ovim pojačanjima i igračima koji su ostali u klubu, sastav Plavih neće mnogo kuburiti odlaskom Rakovića, Hakića, Milenkovića i Kukića, kojima se klub zahvalio na dosadašnjoj saradnji.

Priliku za osvajanje prvih bodova u sezoni 2021/22 Novi Pazar će imati 18. septembra u kragujevačkoj dvorani “Jezero”, gdje će im rival biti domaći Radnički.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: