20 Aprila, 2024
Aktuelno Bosna i Hercegovina Politika Sandžak

SDA Sandžaka: EU i SAD da spriječe novi požar na Balkanu

SDA Sandžaka najoštrije je osudila Milorada Dodika koji je danas 2. marta, u svojstvu člana Predsjedništva BiH javno pred medijima vrijeđao bošnjački narod koristeći uvrijedljive izraze iz velikosrpske terminologije.

“Ovo je očigledan pokazatelj nastojanja velikosrpske ideologije da u javni prostor vrati negiranje bošnjačkog naroda, korišćenjem uvrijedljive terminologije i najava nove ofanzive velikosrpske politike koja je devedesetih godina već donijela nesreću na Balkanu”, saopštili su iz ove stranke.

Kako su naveli, nakon veličanja genocida, ratnih zločina i zločinaca u Srbiji i Republici Srpskoj, prijetnji koje je srpska policija uputila Bošnjacima Sandžaka početkom ove godine i napada na Bošnjake u Republici Srpskoj, sasvim je jasno da je ovo još jedan korak u nastavku projekta stvaranja „Velike Srbije“ koji je u proteklom periodu već proizveo nesreću svim narodima na Balkanu.

“SDA Sandžaka poziva Evropsku Uniju i Sjedinjene Američke Države kao organizatore Međunarodne konferencije o bivšoj Jugoslaviji i Dejtonske mirovne konferencije da ovu opasnost shvate krajnje ozbiljno i hitno preduzmu neophodne mjere kako bi se spriječio novi požar na Balkanu”, upozorili su iz SDA Sandžaka.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: