30 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Sandžak

SDA Sandžaka policiji podnijela prijavu zbog prijetnji: Mladi SDP-a dogovarali huliganski napad

SDA Sandžaka je saopštila da je večeras Policijskoj upravi u Novom Pazaru podnijela prijavu i dostavila tonski zapis u kojem su, kako se navodi, mladi SDP-a dogovarali huliganski napad na omladinu Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka.

“Zatražili smo hitnu reakciju pravosudnih organa da počinioce sankcionišu kako bi spriječili nasilje.Tražimo nultu stopu tolerancije na nasilje na ulicama Novog Pazara i cijelog Sandžaka i sankcionisanje svakog vida poziva na sukobe. Ovim putem pozivamo sve građane Sandžaka i Novog Pazara da smireno dočekaju sutrašnji izborni dan, da iskoriste svoje izborno pravo i da ne dozvole kriminalcima iz odlazećeg režima da izazivanjem sukoba produže svoj opstanak na vlasti”, saopšteno je iza ponoći iz SDA Sandžaka.

Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka je u reagiranju istakla da je protiv upotrebe sile i nasilja za ostvarivanje političkih ciljeva.

– “Da ih ugacamo”

U komunikacijama na jednoj watsapp grupi večeras su se pojavile audio poruke sa prijetnjama nasiljem i poltičke sadržine. Ti sadržaji su objavljeni na društvenim mrežama i proslijeđene redakciji SNEWS-a.

Glasovna poruka koja je, kako se navodi u prijavi, objavljena u grupi i koja kruži internetom

Kako stoji u snimljenom displeju telefona, u grupi “FMSDP GLAVNA GRUPA”, a kako se čuje u javno dostupnom audio zapisu, se čuje muški glas koji poziva izvjesnog Meda riječima “okupi jedno 20-30 ljudi, ovi iz SDA se nešto ovuda šetaju…treba bez oznaka da dođemo, da ih ugacamo, da ne znaju da smo mi iz SDP-a.

Nije potvrđena autentičnost audio zapisa i iudentitet lica koji ga je, navodno proslijedio u grupu gdje stoji i ime doskorašnjeg zvaničnika Grada Novog Pazara, ali se vidi da je u snimljenom ekranu komunikacije bilo riječi o spornom sadržaju koji je izbrisan.

“Imamo cinkaroše u grupi. T. oglasi se”, piše između ostalog u toj komunikaciji koja je postala javno dostupna na društvenim mrežama.

“Medo, hajd okupi jedno 20-30 ljuid, ovi iz SDA se nešto ovuda šetaju sa njihovim jaknama, prave neke probleme, brate. Da ih riješimo Nešto se furaju ovuda. Okupi narod evo mene ovdje u centar. Nešto se furaju, ne znam šta im znači ovo. Znači Medo, treba bez oznaka, bez ičega da dođemo, da ih ugacamo da ne znaju da smo mi iz SDP-a. Da ih ugacamo, da ih pocijepamo. Mi moramo da napravimo neki belaj, šta ćemo mi, nismo melajčat (meleki-anđeli). Brate, kad prođu izbori, kad pobjedimo. Znači belaj pravimo sem takav, poslije nam ne mogu ništa”, čuje se u tom audio zapisu..

Policijska uprava Novi Pazar se još nije oglasila u vezi ovog događaja.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: