Kuhinja Lifestyle Život

SNews recepti: Iftarski meni za 25. dan ramazana

Meni za 25. dan ramazana

Teleća čorba,
Čufte u pavlaci,
Paradaiz salata,
Sočni čoko kolač

Teleća čorba:

Teletinu iseći na kocke i donstanti sa šargarepom, krompirom i crnim lukom. Dodati vrelu vodu i začiniti kuhati jos pola sata.

Ćufte u pavlaci:

Popržiti ćuftad koja smo zamijesili od pola kilograma mljevenog mesa, crnog luka i začina. Ispržena ćuftad ređati u pleh, preliti pavlakom i trapistom i zapeći u rerni.

Paradajz salata:

Paradaiz iseći sa mladim crnim lukom, posoliti.

Sočni čoko kolač:

Ubutati revaniju i ispeći. Preliti je sokom od pomorandze. Spremiti fil od jednog pudinga od čokolade i pavlake. Preliti revaniju.

Afiyet olsun – Prijatno!
Allah da ukabuli post!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.