28 Aprila, 2024
Aktuelno Politika Sandžak

SPP: Nadležni da identifikuju odgovorne za prijetnje Huseinu Memiću

Stranka pravde i pomirenja (SPP) osudila je prijetnje ministru turizma i omladine u funkcioneru Sandžačke demokratske partije (SDP) Huseinu Memići nakon što su se pojavili u komentarima teksta objavljenog na jednom divljem portalu.

Kako je navedeno navedena tvrdnja u reagiranja (prim. aut,) Husejna Memića da predsjednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić stoji iza prijetnji smrću je “potpuno apsurdna i nedostojna ozbiljnog političkog komentara”.

“Zalažemo se za pravdu i pomirenje, ističemo da anonimni komentari na portalima mogu potjecati od bilo kojeg pojedinca. Komentar je tehnički mogao plasirati bilo ko, čak i pojedinac iz Memićeve stranke. Pozivamo nadležne institucije da hitno preduzmu korake kako bi identificirale osobu odgovornu za sporni komentar te da primijene odgovarajuće zakonske sankcije. Naš čvrst stav je da nema mjesta za prijetnje i nasilje u političkom diskursu”, saopšteno je iz SPP-a.

Dodaju da, iako se ne slažu s politikom Memićeve stranke, oštro osuđuju ovakve primitivne političke metode.

“Smatramo da je politički ekstremizam bliži samom Memiću, s obzirom na izjave koje su sadržavale najteže kvalifikacije prema rahmetli Muftiji Zukorliću u prošlosti. Naglašavamo da politika blaćenja, protiv koje se borimo, nema mjesta u našem javnom dijalogu, već konstruktivne kritike koje imaju za cilj ispravljanje političkih anomalija u djelovanju vlasti u Sandžaku ili stvaranje uslova da za promjenu vlasti. Već su 15 godina na čelu grada i vrijeme je za promjene”, poručili su iz SPP-a.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: