20 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Globus Srbija

Stefanović demantovao navode Generalštaba Združenih snaga Ukrajine: Čista laž da se iz Srbije regrutuju borci za dopunu ruskih vojnih snaga

Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović rekao je danas da su tvrdnje da se iz Srbije regrutuju borci za dopunu ruskih vojnih snaga u Ukrajini čista laž.

“Ovo je opasna dezinformacija koju je lansirao Generalštab Ukrajine i zahtjevamo da je odmah povuku. Učešće srpskih državljana u oružanim sukobima u inostranstvu je teško krivično djelo za koje su propisane višegodišnje kazne zatvora”, izjavio je Stefanović, saopšteno je na sajtu Ministarstva odbrane Republike Srbije.

On je doda da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prije nekoliko dana još jednom potvrdio da će biti najstrože kažnjavani svi koji iz Srbije eventualno odu da se bore u Ukrajini, bez obzira na čijoj strani.

“Srbija je privržena mirnom rješenju ovog konflikta i neće dozvoliti da se na bilo koji način dovede u pitanje njeno mirovno opredjeljenje“, rekao je ministar Stefanović.

Generalštab Združenih snaga Ukrajine je na Fejsbuku objavio da se na ukrajinskom ratištu na strani Rusije uključen „veliki broj militanata iz drugih zemalja, poput Sirije i Srbije“.

Foto: mod.gov.rs, arhiv

Povezane vijesti

%d bloggers like this: