16 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Sandžak Tutin

Suđenje za pogibiju Šemsudina Kučevića prebačeno u Viši sud u Novom Pazaru

Suđenje za pogibiju predsjednika Opštine Tutin i visokog funkcionera SDA Sandžaka Šemsudina Kučevića prebačeno je u Viši sud u Novom Pazaru, saznaje SNews.

Osnovni sud u Novom Pazaru, Sudska jedinica u Tutinu donijela je rješenje kojim se oglasila “stvarno nenadležnim” za vođenje postupka u predmetu okrivljenog Fadilja Prelića iz Tutina za krivično djelo teška djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

U rješenju koje je od strane sudije Vine Veljović donošeno 11. marta ove godine je navedeno da predmet treba dostaviti Višem sudu u Novom Pazaru, kao stavrno nadležnom sudu.

U obrazloženju ovakve dodluke se ističe da je prije otvaranja glavnog predmeta zamjenik Osnovnog javnog tužitelja iz Novog Pazara predložio sudu da donese rješenje kojim će se oglasiti nenadležnim u ovoj pravnoj stvari, bez obzira na postoeći pravnik akt i spise predmeta dostavi na nadležnost Višem sudu u Novom Pazaru.

“Jer u istim (spisima predmeta) postoje dokazi o uzorku krvi za okrivljenoh br,2049 od 18.10.2017. godine sa količinom u krvi od 0,49 mg, kao i nalaz i mišljenje vještaka dr. Seljatina Kajkuša Kt.1023/17 od 16.03.2018. godine”, stoji u obrazloženju.

U ovom predmetu je okrivljen Fadilj Prelić, radnik jedne srednje škole iz Tutina, koji je kobnog dana vozio automobil marke “Škoda” u kojem je, nakon promjene pravca kretanja, udaranja u drvo i slijetanja s puta, smrtne povrede zadobio Šemsudin Kučević.

Podsjećamo da je visoki funkcioner Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka i dugogodišnji predsjednik Opštine Tutin, Šemsudin Kučević, nakon fatalnih povreda zadobijenih u teškoj saobraćajnoj nesreći, preminuo 12. oktobra 2017. godine.

Nesreća u kojoj je stradao Kučević dogodila se na putu Novi Pazar – Tutin, u mjestu Mađari, kod Tutina.

O okolnostima saobraćajne nesreće, rezultatima vještačenja smrskanog vozila još nema detaljnih informacija, sem što je poznato da je Mađari mjesto čestih saobraćajnih nesreća i lošeg puta sa oštrim krivinama.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: