27 Aprila, 2024
Aktuelno Crna Gora Politika Turska

Turska nastavlja da podržava Bošnjake u Crnoj Gori

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i lider Bošnjačke stranke (BS) Ervin Ibrahimović sastao se u ponedjeljak u Podgorici sa ministrom vanjskih poslova Republike Turske Hakanom Fidanom.

Ibrahimović i Fidan su se saglasili da su odnosi između dvije države na visokom nivou, uz konstataciju da su Crna Gora i Turska partneri u NATO Alijansi.

Ibrahimović se zahvalio Fidanu na podršci koju Turska pruža Crnoj Gori u brojnim oblastima i istakao da je siguran da postoji prostor za dalje unaprjeđenje odnosa između dvije države u oblastima ekonomije, kulture, zdravstva i obrazovanja.

Ibrahimovi i Fidan, foto: Bošnjačka stranka

Istakao je da ga raduje da je privredna saradnja između dvije države iz godine u godinu sve bolja, iskazujući zadovoljstvo što je danas u Podgorici otvorena kancelarija Privredne komore Turske u Crnoj Gori.

Ministar vanjskih poslova Turske Hakan Fidan iskoristio je današnji susret da Ibrahimoviću čestita na uspjehu koji je Bošnjačka stranka ostvarila na nedavno održanim parlamentarnim izborima i poručio da će Turska nastaviti da podržava Bošnjake u Crnoj Gori, saopšteno je iz BS-a.

Fidan je tokom svoje prve zvanične posjete u svojstvu šefa turske diplomatijw Podgorici poručio kako će njegova zemlja nastaviti da produbljuje veze sa Crnom Gorom, javlja Anadolu.

“Crna Gora je strateškom pozicijom, infrastrukturom, pristupom Jadranskom moru postala važan logistički centar”, rekao je Fidan na otvaranju Turske privredne komore u Crnoj Gori (TurkCham) održanom danas u Podgorici.

Otvorenju TurkChama prisustvovali su premijer Crne Gore Dritan Abazović, zamjenik premijera i predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović, ambasador Turkiye u Crnoj Gori Baris Kalkavan, privrednici i brojni drugi gosti.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: