18 Aprila, 2024
Aktuelno Tutin

Tutin: Konstituisan novi štab za vanredne situacije

U Tutinu je konstituisan novi Štab za vanredne situacije od 13 članova na čelu sa predsjednikom opštine Tutin Salihom Hotom.

Na sjednici štaba epidemiološka situacija je ocijenjena zadovoljavajućom ali nestabilnom i nesigurnom, te da je naredni period ključan za tok trećeg talasa Kovida 19 koji traje. Stoga je naložen pojačan inspekcijski nadzor i strožija kontrola sprovođenja protivepidemijskih mjera.

Novoformirani  štab za vanredne situacije na čelu sa komandantom predsjednikom opštine Tutin Salihom Hotom, konstituisan je u kritičnom momentu borbe sa trećim talasom COVID-19 koji je uveliko zahvatio našu zemlju i region.

Konstatovano je da u Tutinu još uvijek nema većeg broja oboljelih, a nadležni su informisali članove štaba o prodoru virusa u Dom zdravlja, kao i škole gdje je zaražen jedan učenik.

Predjesnik opštine Tutin rekao je da se mjere moraju poštovati” Zbog zdravlja svih građana moramo biti obazrivi i odgovorni u sprovođenju svih propisanih odluka” reko je on.

Direktor ZZJZ, Šefadil Spahić ističe da je epidemiološka situacija nestabilna i nesigurna ”  Imali smo više epidemiološki rizika, nismo poštovali mjere, postoji bojaznost i strah da nam se ne ponove julske scene. Ovo je prelomni trenutak, virus je tu nema nikakve šanse da nas zaobiđe. Pridrižavajte se svih protiv epidemioloških mjera. poručuje Spahić.

Pored primjene prevetivnih mjera konstatovano je da zbog očuvanja zdrastvenog sitema bilo neophodno zaposliti još medicinskog osoblja.

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: