25 Aprila, 2024
Aktuelno Politika Tutin

Sa sjednice Skupštine opštine Tutin poziv na TV duel

Rasprava je bila fokusirana na taške koje su se odnosile na rebalans budžeta i izvjetaj o trošenju budžetskih sredstava. Odbornici opozicione Stranke pravde i pomirenja (SPP) su  odgovore na pitanja koja su se ticala načina trošenja određenih sredstava iz budžeta.
Odgovarajući na pitanja i “prozivke” opozicije, odbornik SDA Sandžaka, Kenan Hot je kolege iz opozicije pozvao na TV duel.
“Ja sam neko ko zastupa promjene i zato vas pozivan na TV duel, da argumentovano sve iznesemo, gdje će građani na sljedećim izborima procijeniti koliko je ko radio” poručio je Hot, inače predsjednik opštine u prethodnom mandatu.
Sekretar Skupštine opštine Tutin Misala Hodović,  ocjenivši da je sjednica prošla u najboljem redu i konstruktivnom radu,  je rekla da se na ovom skupštinskom zasjedanju odlučivalo o drugoj izmjeni odluke o budžetu, organizaciji opštinske uprave i nekoliko odluka o komunalnim taksama, izještajima lokalnih javnih preduzeća i ustanova, imenovanju članova stalnih skupštinskih tijela i opštinsih savjeta za bezbjednost i međunacionalne odnose.

Na Skupštini je bilo nekoliko tačaka za koje su glasali odbonici pozicija i opozicija, naročito

Za odluke koje su se odnosile na pojačan inspekcijski nadzoru, kako bi se poboljšala ekološka situacija u opštini Tutin, glasalai su i odbornici SPP-a.

Skupštinske većinu Tutina čine SDA Sandžaka (18), Sandžačke demokratske partije (2) i SNS (1), dok su u poziciji
opozicione SPP (11) i GG “Tutin na prvom mjestu” (5).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: