28 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Tutin

Tutin: Potpisan ugovor za sufinansiranje predzavršne faze objekta opštinske uprave

Ministar zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek potpisao je danas sa predjsednikom Opštine Tutin Salihom Hotom Ugovor o sufinansiranju pete predzavršne faze izgradnje zgrade opštinske uprave Tutin za koji su opredjeljena sredstva u iznosu od 17 miliona dinara.

Foto: Miloš Perić

Ministar Đerlek je istakao da će projekat završetka zgrade opštinske uprave u Tutinu doprnijeti unaprjeđenju rada organa lokalne samouprave i povećanju efikasnosti u radu sa građanima. Zahvaljujući njegovoj realizaciji, kako je dodao, građani će dobiti modernu opštinsku upravu u čijem sastavu mogu biti smještene i druge ustanove i institucije, kao što je Centar za socijalni rad, Zavod za zapošljavanje, Zavodi za zdravstveno i socijalno osiguranje, Služba za katastar nepokretnosti, lokalna poreska administracija i šalteri komunalnih preduzeća i pošte.

“To znači da će građani moći sve da završe na jednom mjestu i vrate se privatnim obavezama. To je, svakako bila intencija ovdje u Tutiu. Opština Tutin zahtjeva naročitu pažnju Vlade Srbije i svih relevantnih instanci, kao i završetak puta Novi Pazar – Tutin i druge ozbiljne investicije, imajući u vidu da pripada jednoj od najnerazvijenijih opština u našoj zemlji”, rekao je Đerlek.

On je ocjenio da država ovim projektom pokazuje da nastavlja sa ulaganjima i naporima u rješavanju ogromnih izazova sa kojima se građani svakodnevno suočavaju.

Foto: Miloš Perić

Opštinska uprava Tutin, prema riječima predsjednika ove opštine Sliha Hota bila je smještena u jednom od najstarijih objekata, u veoma lošem stanju, što je u velikoj mjeri ugrožavalo bezbjednost, kako zaposlenih, tako i njenih korisnika.

Hot je zahvalio ministru Đerleku na pažnji koju posvećuje u rješavanju problema sa kojim se rukovodstvo i građani svakodnevno suočavaju, dodajući da je potrebno još ulaganja kako bi se dostigao neophodni nivo razvoja.

Opština Tutin je aplicirala kod Vlade Srbije za realizaciju pete faze izgradnje objekta gradske uprave.

Ovaj projekat započet je na ideju digigidišnjeg predsjednika Opštine Tutin i jednog od osnivača SDA Sandžaka rahmetli Šemsudina Kučevića koji je tragično izgubio život u saobraćajnoj nesreći 12. oktobra 2017. godine na putu Tutin-Novi Pazar.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: