16 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Tutin

Tutin: Teška situacija sa snabdjevanjem električnom energijom

Na području tutinske opštine do juče  99 naseljenih mjesta nije imalo struje i situacija sa snabdjevanjem električnom energijom je i dalje teška, ističu predstavnici lokalne samouprave Tutina.

Predsjednik Opštine Tutin Salih Hot izjavio je za SNews da su na teritoriji te opštine, na seoskom i gradskom području prohodni svi putevi ali i da je veliki problem sa snabdjevanjem električnom energijom.

On je istakao da danas do podnevnih sati više od 70 posto teritorije opštine nema struje i da je se samo užio dio gradskog područja bio snabdjeven električnom energijom.

“Im mjesta koja u prethodni nekoliko dana nisu ni jedan sat imala eletrične energije. To je veliki problem i to je nadležnost EPS-a, nije u nadležnosti lokalne samouprave i mi tu ne možemo ništa da uradimo. Ovim putem pozivam EPS da odrade svoj dio posla, ozirom da je to problem svih nas”, rekao je Hot dodavši da su snijeg i ledena kiša prouzrokovali pad drveća i prekid kablova, ali i da je te probleme na vrijeme trebalo rješavati preventivno.

Na pitanje kada se može očekivati normalizacija u snabdjevanju električnom energijom Hot je naveo da predstavnici EPSa tvrde da su ekipe stalno na terenu ali “ne vidimo rezultate.

“U kontaktu sa ovdašnjim predstavnikom EPS-a rečeno mi je da će u toku dana, eventualno sutra uspostaviti kakvo-takvo snabdjevanje strujom u našoj opštini”, kao je predsjednik tutinske opštine”, rekao je on ocjenviši da do sada nije bilo ovako teške situacije što se tiče snabdjevanja strujom.

Opština Tutin angažovala je više operatera koji istovremeno na čitavom prostoru opštine rade na čišćenju putnih pravaca.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: