17 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Srbija

UC: Pampers pelene pune zlata

Srbijanski carinici su 8. avgusta 2022. godine, u saradnji sa policijom, na prelazu Preševo spriječili pokušaj dvoje putnika da u pampers pelenama preko granice prokrijumčare zlatni nakit, čija je vrijednost procenjena na preko 2,2 miliona dinara.

Prekršaj je otkriven kada je na ulaznoj strani ovog prelaza za detaljan pregled izdvojen automobil ”volkswagen passat” švajcarske registracije, kojim je iz pravca Makedonije ka Švajcarskoj putovao mlađi bračni par, saopšteno je iz Uprave carina Srbije.

“Mada su rekli da nemaju ništa za prijavljivanje, carinik je prilikom kontrole automobila, ispred suvozačkog sjedišta pronašao torbu, u kojoj se, između ostalog, nalazilo i jedno neotvoreno pakovanje pampers pelena. Njegova neuobičajena težina izazvala je sumnju da je u njemu nešto sakriveno, što se ubrzo ispostavilo kao tačno, jer je u nekoliko pelena pronađeno skoro pola kilograma zlatnih ogrlica i narukvica sa dukatima ”Franc Jozef”, kao i lančića i prstenja”, piše u saopštenju.

Kako vrijednost otkrivenog nakita premašuje trećinu vrijednosti vozila, sudskom odlukom je pored zlata trajno oduzeto i vozilo, procenjeno na preko milion dinara.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: