26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

Viši sud u Novom Pazaru: Sudija Bojan Nikolić načinio propust, nije omogućio novinaru profesionalno izvještavanje sa suđenja

Viši sud u Novom Pazaru je, postupajući na pritužbu urednika SNEWS-a, Medina Halilovića, podnešenu zbog uskraćivanja prava da u svojstvu novinara u Osnovnom sudu u Novom Pazaru prati suđenje-ročište u predmetu 21K br. 651/21, našao da je pritužba osnovana i izdao nalog “da se na narednom glavnom pretresu otkloni naprijed navedeni propust radi profesionalnog medijskog izvještavanja sa glavnog i javnog pretresa”.

Viši sud u Novom Pazaru, između ostalog, konstatuje da je postupajući sudija (Bojan Nikolić) u navedenom predmetu načinio nepravilnost u radu time što nije omogućio ni obezbjedio prostorne i druge uslove kako bi pritužilac koji je bio u svojstvu novinara, prisustvovao glavnom pretresu za koji javnost nije isključena.

SNEWS je 13. marta zatražio akreditovanje kako bi pred Osnovnim sudom u Novom Pazaru pratio nastavak suđenja optuženom Almiru Bilaloviću, zbog nanošenja tjelesnih povreda maloljetnom R.D. iz Trnave. On je, prema navodima roditelja i svjedoka događaja od 23. juna 2021. godine, pretukao dječaka nakon što se dan ranije posvadio sa njegovim sinom.
Bilalović je radnik Gradske uprave Novog Pazara i bio je vozač bivšeg gradonačelnika i aktuelnog vd direktora OB Novi Pazar, Meha Mahmutovića.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: