26 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Tutin

Završena ekološka akcija “Zajedno za čistu Pešter”

Na Pešterskoj visoravni realizovana je do sada najveća ekološka akcija, “Zajedno za čistu Pešter” u kojoj je učestvovalo preko 600 mještana tog kraja. 

“Mještani su od nagomilanog smeća, koje su u prirodi odlagali nesavjesni pojedinci, uspješno očistili sve predviđene lokalitete, oko 200 km regionalnih i lokalnih putnih pravaca”, saopštili su organizatori akcije i dodali da je sakupljeno preko 3000 vreća smeća.

Iz organizacionog odbora su zahvalili na finansijskoj pomoći preduzetniku Halilu Kuču, kao i trgovini “Tutinka” za opremu za čišćenje i JKSP Gradac koje je takođe dalo svoj doprinos ovoj akciji.

“Hajde da Pešter postane turističko odredište, da ljudi požele da dođu i užvaju u ovim prirodnim bogatstvima koja imamo.Trebamo biti odgovorni, zato hajde da opravdamo poznati sinonim koji je nadaleko poznat da su Pešterci su sloga, solidarnost, bratstvo i jedinstvo” poručili su učesnici akcije, omladina sela Ramoševo, Braćak, Reževiće, Devreče, Šaronje, Jarebice, Naboje, Šipče, Ljeskova, Đerekare, Suhi Do, Boroštica i Gradac.



Podsjećamo, u prethodnih nedjelju dana omladina gornje Pešteri je sprovodila akciju čišćenje i otklanjanje smeća, po putevima, livadama i šumama ove sandžačke opštine.

Izvor/Foto:tutinske novine

Povezane vijesti

%d bloggers like this: