Aktuelno Društvo Srbija

“Žetva oružja” u Srbiji: MUP pozvao građane koji posjeduju nelegalno oružje da ga predaju najbližoj policijskoj stanici

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije poziva građane koji posjeduju neregistrovano oružje da ga od danas, 8. maja do 8. juna ove godine, predaju najbližoj policijskoj stanici, bez krivične odgovornosti, posljedica i dokazivanja porijekla oružja.

Jelena Lakićević, načelnik Odjelјenja za oružje iz Uprave za upravne poslove, Ministarstva unutrašnjih poslova ističe da tokom ovog perioda građani koji predaju neregistrovano oružje neće krivično odgovarati, niti snositi bilo kakve posljedice a ne moraju dokazivati ni porijeklo oružja.

„Pozivamo građane koji posjeduju nelegalno oružje da se odazovu ovom pozivu, obrate najbližoj policijskoj stanici i predaju oružje za koje nemaju isprave o oružju“, poručuje Lakićević i precizira da se poziv odnosi na sve vrste oružja, automatsko kao i svako drugo oružje, minsko-eksplozivna sredstva, dijelove za oružje i municiju koju su protivpravno držali.

„Ujedno Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva i one građane koji nisu predali policijskim stanicama na čuvanje oružje nakon smrti vlasnika, da to sada i urade“, ističe Lakićević.

Oružje u nelegalnom posjedu građani u navedenom periodu, bez ikakvih posledica, mogu predati svakog dana, od 7 do 19 sati, predočeno je iz MUP-a Srbije.

Foto: arhiv

Povezane vijesti

%d bloggers like this: