29 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

U Novom Pazaru “policija latinicom” po prvi put (FOTO)

Na ulazu zgrade Policijske uprave u Novom Pazaru danas je postavljen dvojezični natpis “policija”, na ćirilici i latinici, kao i tabla “Republika Srbija, Ministarstvo unutrašnih poslova, Policijska uprava Novi Pazar”. Iznad natpisa policija postavljeni su jarboli sa zastavama Republike Srbije i MUP-a.

Od raspada bivše Jugoslavije tabla ispisana latinicom po prvi put je istaknuta na ulazu zgrade PU Novi Pazar.

Kako je zvanično rečeno za SNews naziv na ćirlici i latinici je postavljen u sklopu uređenja jednog dijela zgrade.

Radio Stoplus je ranije danas objavio da je postavljanje natpisa sa samo ćiriličnim natpisom prije nekoliko nedjelja izazvalo reakcije na društvenim mrežama i kritike građana koji su od rukovodstva novopazarske policije tražili da se koristi i bosanski jezik i latinično pismo.

Građani koji su danas čekali u redu za dokumenta su izrazili zadovoljstvo zbog ovog “gesta” policije i preporučilo našoj novinarskoj ekipi da pogleda dio uređenog prostora sa šalterima.

Po prvi put je ispred policijske zgrade posađeno cvijeće i taj je prostor, kao mali park, dobio gotovo novi izgled.

Iz Miistartva unutrašnjih poslova Republike Srbije i Grada Novog pazara je najavljeno da je u narednom periodu planirana izgradnja i rekonstrukcija kompleksa Policijske uprave u Novom Pazaru.

Urbanističkim projektom koji je objavljen na gradskom sajtu predviđeno je zadržavanje postojećeg objekta upravne zgrade PU Novi Pazar i njegova rekonstrukcija, sanacija i dogradnja, rušenje pojedinih administrativnih objekata i garaža, kao i izgradnja novog objekta saobraćajne policije sa restoranom za potrebe zaposlenih, vatrogasnog doma i garaže. Ukupna vrijednost radova procenjena je na nešto više od 350 miliona dinara.

Prije nekoliko, po prvi put na zgradi republičkih institucija, dvojezini natpisi na ćirilici i latinici postavljeni su na zgradi pravosudnih institucija, na Žitnom trgu u Novom Pazaru.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: