19 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Regija

Akcija policije Kosova: Kod Leposavića zaplijenjena 272 uređaja za proizvodnju kriptovaluta

Kosovska policija, zajedno s carinom te zemlje, sprovela je akciju na sjeveru u kojoj su u opštini Leposavić jutros zaplijenjena je 272 uređaja za proizvodnju kriptovaluta i uhapsila jednu osobu.

Foto: Kosovo Police

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da je akcija završena bez incidenata.

„Danas u ranim jutarnjim satima, na zahtjev Carine Kosova, Kosovska policija organizovala je akciju otkrivanja i zaplijene opreme za rudarenje kriptovaluta. U ovoj akciji kod sela Trebice u opštini Leposavić oduzete su 272 mašine, a jedna osoba je uhapšena. Cijela akcija je protekla i završena bez incidenata. Ovakve akcije će se nastaviti do pune implementacije odluke Skupštine i Vlade Republike“, napisao je Svečlja.

U Vladi Kosova je za Express rečeno da će sjever biti tretiran kao i ostatak Kosova

“Sjever zemlje će biti tretiran isto kao i ostatak teritorije Republike Kosovo. Agencije za sprovođenje zakona će, u bliskoj saradnji sa relevantnim institucijama energetskog sektora, identifikovati lokacije proizvodnje kriptovaluta širom Republike Kosovo i prekinuće ovu aktivnost“, rekla je Keljmendi za Express, objavio je RTK2.

Nakon odluke ministice ekonomije Kosova Artana Rizvanolija da se obustavi proizvodnja kriptovaluta carina zajedno s policijom sprovodi opežnu akciju na sprečavanje “kopanja” kriptovaluta u toj zemlji.

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: