27 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Srbija

Direktor DZ Novi Pazar: Iz Ministarstva zdravlja neformalno pitali šta je s Andrijanom Čabarkapom

V.d. direktora Doma zdravlja Novi Pazar dr Ervin Ćorović potvrdio je da je sa predstavnicima Ministarstva zdravlja ima neformalni razgovor u vezi radnog angažovanja Andijane Čabarkape u toj zdravstvenoj ustanovi, a u vezi njenih reakcija nakon izrečenih navoda tokom gostovanja u programu na nacionalnoj televiziji.

“Jeste, ona je bila tamo u Ministarstvu, samo su pitali šta je s njom. Tad je ona ili radila ili mislim je u toku bio taj konkurs. Ništa mi tu apsolutno nemamo. Čujem da sad misli da ima posebne privilegije. Sve mi to znamo da ona ima troje djece, međutim vi znate koliko ovdje ima nezaposlenih. Ona je regularno primljna na konkursu kao zamjena, dva puta smo joj produžili ugovor. U jednom trenutku je nismo imali gdje. Znate kako je u zdravstvu, nema radno mjesto može da zove ko hoće. Raskinut ugovor. Kraj”, rekao je Ćorović nakon konferencije za medije u Domu zdravlja Novi Pazar, povodom donacije medicinske opreme preko projekta “Important”.

Naglasio je da je sa njom bio neki usmjeni dogovor “sačekaj, biće konkurs”.

“Onda je ona krenula nekim drugim putem. Stvarno ne razumijem njene navode, ko su ti ljudi, šta su to oni radili, ja to stavrno ne znam”, izričit je bio dr Ćorović.

Dr. Ćorović je negirao tvrdnje Andrijane Čabarkape da je ona jedina medicinska sestra pedijatrijske struke, od njih četiri angažovane po ugovoru na dječjem odjeljenjeu, kojoj ugovor o radu nije produžen.

“Nije tačno, ima njen dosije. U Pazaru imamo veliki broj nezaposlenih pedijatrijskih sestara. Nakon što je njoj istekao ugovor o radu niko nije primljen na dječje odjeljenje. Ministarstvo je prekjuče pokrenulo inicijativu da svi radnici koji su po bilo kom osnovu bili angažovai iz perioda kovida. od marta 2020. do polovine ove godine, poslali smo njihova imena. Na tom spisku je skoro trideset radnika, među njima je i Andrijana, na nekom broju devet, čini mi se. Sve od vozača, medicinskih sestara do ljekara koji su bili angažoano tokom kovida. To važi za cijelu Srbiju jer će Ministarstvo pokušati da rješava njihov status”, rekao je Ćorović, ponovivši da je skoro 30 ljudi u prethodne dvije godine bilo radno angažovano, a da im nije bio produžen ugovor.

Andrijana Čabarkapa, foto: TV Pink PrtSc, arhiv

“Samo četiri radnika su na ugovor u dječijem dispanzeru, svi drugi imaju rješenje za stalno. Od ta četiri radnika, svima je produžio ugovor, sem meni nije”, rekla je Čabarkapa u pismenoj poruci za SNEWS nakon što se oglasio Dom zdravlja Novi Pazar.

Podsjećamo da je ona prošle subote, na TV Pink, ne želeći da, za sada saopštio njegovo ime, izjavila da joj lje okalni moćnik u Novom Pazaru zaprijetio otkazom u Domu zdravlja, a onda te prijetnje ispunio nakon što je odbila da učestvuje u namještaljki pred sudom, što je SNEWS prenio.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: