24 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Politika

Ljajić za Kurir: Nije mi jasno junačenje učiteljice Adele

Rasim Ljajić, osnivač SDP-a i predsjednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) oglasio se za dnevni list “Kurir” povodom dešavanja u Osnovnoj školi “Rifat Burdžević Tršo” u Novom Pazaru, gdje je učiteljica Adela Karaahmetović Melajac đacima prvacima na početku školske godine  pustila Bošnjačku himnu.

“To što će vjerovatno napraviti štetu sebi i svojoj školi nikog sutra neće zanimati. Nikada nisam razumeo to junačenje i inaćenje na vlastitu štetu”, kazao je Ljajić za Kurir.

Ljajić je naveo, prenosi Kurir, da je učiteljica na društvenim mrežama već proglašena za “narodnog heroja” zbog svoje reakcije.

Foto: PrtSc/Facebook

Lider SDPS-a apeluje na nadležne organe da budu obazrivi.

“Pošto su se nacionalne strasti ponovo pojačale, ja samo apelujem na nadležne organe da imaju u vidu kompleksnost trenutka i specifičnosti sredine kad budu donosili odluke o ovom slučaju. Važno je da spriječimo dalji rast tenzija, a ne da dolivamo ulje na vatru”, istakao je Ljajić.

Na društvenim mrežama, podsjetimo, jučer se pojavio snimak iz novopazarske škole na kome se vidi kako đaci, dodaje list, sa rukom na srcu pjevaju himnu Bošnjaka “Ja sin sam tvoj”.

Kurir navodi da je pri tome učionica bila ukrašena bijelim i zelenim balonima sa natpisom “Bosanski, jer sam Bošnjak”.

List dodaje, da se Karaahmetović Melajac snimkom pohvalila i na svom profilu na društvenim mrežama.

Srpski provadini mediji i tablodi su juče optužili učiteljicu Adelu Karaahmetović Melajac da je umjesto zvanične državne himne “Bože pravde” navodno pustila samo himnu Bošnjaka “Ja sin sam tvoj”.

Adelu Karaahmetović Melajac je autor i koautor udžbenika i velikog broja nastavnih sadržaja za nastavu na bosanskom jeziku.

 

Izvor/foto:Kurir, Snews

Povezane vijesti

%d bloggers like this: