Aktuelno Politika Sandžak

Novi organi SDA Sandžaka

Nakon izborne skupštine SDA Sandžaka održana je konstitutivne sjednice izabranih organa Stranke na kojima su verifikovani mandati članovima najviših organa Stranke i uručena rješenja o izboru održane su u Novom Pazaru.

Za zamjenika predsjednika Stranke izabran je Salih Hot, profesor iz Tutina.

Predsjedavanje Glavnim odborom Stranke u novom sazivu obavljaće Nermina Karišik, (1978.g.), diplomirani pravnik iz Sjenice.

Predsjednik Nadzornog odbora Stranke u narednom četvorogodišnjem mandatu biće Adnan Šehović, (1977.g.), dipl.pravnik iz Tutina.

Funkciju predsjednika Suda časti ‘e vršiti Amela Spahić (1976.g.), dipl.pravnik iz Novog Pazara.

Kako je zaključeno, održanom Izbornom skupštinom Stranke uspješno je završen proces izbora u Stranci demokratske akcije Sandžaka.

Prošle nedjelje, uz prisustvo 141 delegata iz svih sandžačkih gradova izabrani su najviši organi SDA Sandžaka, predsjednik Stranke kao i članovi Glavnog odbora, Nadzornog odbora i Suda časti.
Skupštini su u svojstvu gostiju prisustvovali brojni predsjednici političkih stranaka kao i narodni poslanici iz okruženja.
U svom obraćanju nakon jednoglasnog izbora za predsednika Stranke Sulejman Ugljanin je između ostalog istakao činjenicu da SDA Sandzaka od osnivanja ima jasan put očuvanja identiteta Bošnjaka, borbu za autonomiju Sandžaka kao regije prosperiteta i mjesta boljeg života svih građana Sandzaka.
” I dalje ćemo raditi na izgradnji pravne države Srbije zasnovane na vladavini prava, pravnoj sigurnosti i jednakosti pred zakonom, članice Evropske unije i NATO saveza” poručio je Ugljanin nakon ponovnog izbora za predsjednika SDA Sandžaka..

 

Foto: sda.rs

Povezane vijesti

%d bloggers like this: