27 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Politika Turska Vremeplov

Otvorena izložba “15.jul-odbrana demokratije” o neuspjelom vojnom puču u Turskoj

u novopazarskom muzeju “Ras” danas je obilježena godišnjica neuspjelog vojnog puča u Turskoj, pod nazivom “15. juli – Odbrana demokratije”.

Izložbom fotografija koje su napravljene tokom i nakon neuspjeha svrgavanja demokratski izabrane vlasti u Turskoj od strane jednog dijela vojnog aparata, u muzeju Ras su prikazani detalji napada i odbrane demokratije 15. jula 2016. godine.

 

U saradnji sa Bošnjačkim nacionalnim vijećem  koje je svake godine do sada ovilježavalo ovu godišnjicu i Turskim konzulatom u muzeju Ras su danas predstavljene najupečatljivije fotografije iz jula 2016. godine.

Današnjem obilježavanju je prisustvovao i prisutnima se obratio Generalni konzul Republike Turske u Novom Pazaru Bašar Bašol.

Takodjer, izložbu su posjetili i predsjednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin sa saradnicima, predsjednica BNV-a Jasmina Curić, te gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, kao i predsjednik opštine Tutin Salih Hot.

Izložbu fotografija je otvorio direktor muzeja “Ras” Fuad Baćićanin, koji je pozvao gradjane iz Novog Pazara i drugih mjesta da posjete izložbu, te da preko fotografija koje si nastale u odbrani demokratije uvide značaj borbe za pravdu i slobodu.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: