25 Aprila, 2024
Aktuelno Politika Priboj

SDA Sandžaka, Ogranak Priboj: Bećirović i Hadžović da vrate mandate

Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka, Ogranak Priboj je, nakon izbora predsjednika opštinskog odbora Bošnjačko-srpskog saveza u Priboju, pozvala Hajra Bećirovića da vrati odbornički mandat te stranke “koji mu je povjeren, kao i svim biračima čijom zaslugom je dobio povjerenje da ih zastupa i štiti njihova prava, a ne prava uske interesne grupe”.

Također, poziv je upućen Jasminu Hadžoviću, koji je izabran za potpredsjednika opštinskog odbora BOOS-a u Priboju, da podnese ostavku na mjesto člana opštinskog vijeća, kako ne bi svojim nesavjesnim i neodgovornim ponašanjem nanosio dalju štetu SDA Sandžaka u Priboju.

“Izborom za predsjednika opštinskog odbora BOOS – Bošnjačko srpski savez u Priboju, Hajro Berćirović ne može nastupati kao odbornik ove Stranke, jer je izabran sa liste SDA Sandžaka. Na posljednjim lokalnim izborima održanim 21. juna 2020. godine Hajro Bećirović je kao odbornički kandidat na listi SDA Sandžaka izabran za odbornika u Skupštini opštine Priboja, dok je Jasmin Hadžović, također kao kandidat SDA Sandžaka izabran za člana opštinskog vijeća”, podsjećuju u saopštenju iz SDA Sandžaka u Priboju.

Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka, ogranak Priboj, podsjeća javnost da je ovaj ogranak Stranke isključivo radio transparentno i u interesu svih građana Priboja.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: