29 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Regija Srbija

Svećla: Ovaj na slikama ispod je Milan Radojičić

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželal Svećla (Xhelal Svecla) objavio je snimak naoružanih napadača u manastiru Banjska na kojem, kako navodi, je i Milan Radoičić.

“Ovaj na slikama ispod je Milan Radojičić, potpredsjednik Srpske liste, kao i dio Crne liste SAD i Ujedinjenog Kraljevstva. Glavni kriminalac Radojčić bio je vođa ove terorističke grupe i napada u kojem je ubijen policijski službenik Afrim Bunjaku. Ovo je još jedno svjedočanstvo o njegovoj terorističkoj aktivnosti protiv Republike Kosovo. Potpredsjednik Lista Srba je vođa terorističkog napada i terorističke grupe”, naveo je Svećla u objavi na svom fb profilu.

Dodao je da je mapa terorističkog napada svakim danom sve jasnija:

“Aleksandar Vučić preko Srpske liste, a ovi preko svog potpredsjednika Radojčića, preduzeli su terorističke akcije protiv pravnog i ustavnog poretka Republike Kosovo, pokušavajući da destabilizuju našu Republiku. Dakle Srpska lista svoje sudjelovanje na Kosovu vidi samo na teroristički način. Nisu uspjeli. U međuvremenu, dani žalosti koje danas najavljuju Srbija i Srpska lista već su pečat vlasti ove organizacije”, ocjenio je on.

Policija Kosova je u ponedljak na konferenciji za medije u Južnoj Mitovici prikazala ćitav arsenal vojnog naoružanja, uključujući minobacače, teške mitraljeze, raketne bacače, mine i eksplozivna sredsva, kao i pješadijsko naoružanje, zaplinjeno nakon ulaska u selo banjska i istpimeni manastir u to selo.

– U Srbiji sutra Dan žalosti povodom tragičnih događaja na Kosovu

Vlada Srbije proglasila je, na današnjoj vanrednoj sjednici, 27. septembar 2023. godine za Dan žalosti povodom tragičnih događaja na Kosovu, prenosi Anadolu.

Kako je saopšteno, Vlada Srbije moli sve medije i organizatore javnih manifestacija da u srijedu, 27. septembra, prilagode svoj program Danu žalosti i na taj način odaju poštu nastradalima na Kosovu.

Povodom ubistva policajca Afrima Bunjakua kod Banjske, na sjeveru Kosova, jučer je u ovoj zemlji bio Dan žalosti.

Oko tri sata iza ponoći 24. septembra, u Banjskoj kod Zvečaau, u napadima na jedinice kosovske policije poginuo je Afrim Bunjaku, dok je ranjen policajac Alban Rashiti. U akciji kosovske policije ubijena su četvorica napadača, dok ih je šest lišeno slobode.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: