27 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

Uredniku portala A1 upućene prijetnje: “Inače nećeš moć ni mikrofon da držiš”

Urednik portala A1 iz Novog Pazara Enes Radetinac prijavio je policiji da je dobio prijetnje.

Radetinac je za SNews rekao da se ne osjeća sigurno nakon što mu je preko Vibera stigla poruka prijeteće sadržine, te da je posebno uznemirujuće što mu se spominje porodica.

“Radi tako kako je pošteno i to će ti bit mnogo dobro za tvoje zdravlje, inače nećeš moć ni mikrofon da držiš, a ne da grliš onu tvoju ženu”, stoji u poruci u kojoj pošiljalac sugerira Radetincu da radi pošteno i da “napada lopove što su popadali po opštini, a uzdugne malo ove poštene što su u vjeri”.

Na pitanje “znamo li se” onaj koji je uputio poruku odgovorio je “bio sam jasan”.

Redakcije A1 portala j saopštila kako smatra da je ovaj napad izazvan isključivo objektivnošću tog portala, koji, kako je poručeno, očigledno nekome smeta.

“Sramno je da 21.vijeku imamo prijeteće poruke za izvještavanje o događajima, koje nas vraćaju u 90. godine. Ovakva praksa mora da prestane, a način da se to desi jeste da se svi novinari, mediji odupru pritisku i da zajedničkim snagama vratimo profesiju na mjesto gde joj pripada, a to je na vrh pravih vrijednosti”, ističu iz portala A1 i očekuju od nadležnih institucija da odmah reaguju i otkriju autora ove prijeteće poruke i istog sankcionišu.

“Ova poruka nas neće spriječiti da i dalje, bez kompromisa, radimo svoj posao u interesu građana ovog kraja”, poručili su javnosti .

A1 portal u uživo uključenjima prati aktuelnoa deševanja u Novom Pazaru i Sandžaku.

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: