30 Aprila, 2024
Aktuelno Izbori u Srbiji 2020. Novi Pazar Politika

Zukorlić opleo po gradonačelniku i državi: Fin – uzmi ga za zeta, bajagi nam daju po sto eura

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamer Zukorlić u svom posljednjem obraćanju u Novom Pazaru iznio je niz kritika na račun gradonačelnik ovog grada, ukazujuću da on ne treba da bude fini već da se nešto pita, objavljeno je u video sadržaju na fb profilu ovog političara.

“Čuj fini, uzmi ga za zeta. Ne treba gradonačelnik da bude fini, zet treba da bude fini. On grdan fini, a ništa se ne pita. On baš postavljen da budu fini, a oni iza naređuju”, rekao je Zukorlić aludirajući u sbom govoru na aktuelnog gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca.

Zukorliće je uz pitanje i odgovor da “nismo toliko tupavi” podvukao da svi znaju da se on ništa ne pita i da su “iza leđa gradonačelnika”narkomafija, kriminal, tenderi, pljačka…”.

“On se pita, tj. pozdravlja se po ulici. To je jedino njegovo pitanje. Sad, kažu ide u džamiju, na dva namaza, u kampanju. Gradonačelnik ima kampanju u džamijama, na podne i ikindiju. Grli se, pita se. Ne mogu da shavtim da je moj narod na tom nivou da mu to prođe. Ko jeste, neka je ali vi nećete dobiti gradonačelnika domaćina koji će imati odgovornost, biti spreman da se suoči s problemima”, ukazao je on.

Zukorlić je u ovom obraćanju ispred stranačkih aktivista i pristalica, aludirajući na aktuelnog i kandidata za gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca, naveo da s njim neće dobiti gradonačelnika domaćina koji će moći da zaustavi, kako je rekao, lopove, mafiju i bandite, sačuva gradske pare i upotrebi ih za vodu i gradski saobraćaj.

Prema njegovim riječima haos je u javnim preduzećima i ne zna se kakav račun dolazi za struju.

“S jedne strane, bajagi, država nam daje sto eura, a svi računi od struje duplo. jel istina, jeste li dobili duple račune u vrijeme korone. Jel tako? Kakva je to pomoć, šta to sad bi?, upitao je Zukorlić i zaključio da, kada bude bilo prave vlasti neće to smeti da rade i postojaće domaćin koji će građane štititi.

On je, uz niz obećanja, zatražio da građani na predstoječim izborima daju glas za listu “Akademik Muamer Zukorlić-Samo pravo”, čiji je nosilac.

Izvor: https://www.facebook.com/MuamerZukorlic/videos/3146558755395279/?t=9

Foto: PrtSc

Povezane vijesti

%d bloggers like this: