30 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport

Rukometaši ostali bez play off-a

Rukometaši Rudara iz Kostolca savladali su Novi Pazar sa 24:21(11:11) u okviru 13. kola Arkus lige (grupa B).

U direktnom okršaju dvije ekipe u borbi za Play off ekipa iz Kostolca je iskoristila svoju šansu i već izvesno će se nakon današnje pobjede u doigravanju za titulu nadmetati sa Metaloplastikom, Železničarom i Radničkim.

Sastav Hasana Memića će morati da se zadovolji igranjem u Play aut-u, obzirom da je ova utakmica bila presudna u kom dijelu takmičenja će nastaviti svoja nadmetanja.

U Kostolcu su plavi momci odigrali sličnu utakmicu kao u prethodnom kolu, gdje su u prvom poluvremenu bili bolji protivnik, ali kao i protiv Radničkog nedostajalo je više snage i koncentracije u poslednjih petnaest minuta meča da dodju do povoljnog rezultata.

Golovima su se u sandžačkom timu istakli na bekovskoj poziciji Rakić sa 6, raspoloženo lijevo krilo Mujčinović sa 5, te pivotmen Međedović i desnokrilni napadač Radisavljević sa po 3 pogotka u mreži kostolčana.

Trenutno stanje na tabeli Arkus lige, grupa B

U narednom kolu u goste plavima dolazi poslednjeplasirani, ali za novopazarce uvijek neugodni, Šamot iz Aradjelovca, s kojim će plavi u doigravanju također ukrstiti koplja. Pored ove dvije ekipe, u borbu za opstanak će i beogradski dvojac, Obilić i Crvena Zvezda.

Foto:prtsc/arkus liga

Povezane vijesti

%d bloggers like this: