30 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sandžak Sport Srbija

Atletičarima Novog Pazara 16 medalja na trci u Mrsaću

Na 53. novogodišnjoj uličnoj trci u Mrsaću atletičari iz Novog Pazara su zablistali punim sjajem i osvojili 16 medalja, od čega devet zlatnih, pet srebrnih i dva bronzana odličja.

U trci seniora na 6.800 metara trijumfovao je Aldin Ćatović, dok su u istoj konkurenciji kod žena prva tri mjesta zauzele Novopazarke, Sajma Murić je došla do zlata, Mejra Mehmedović je osvojila srebro a Ajša Tahirović bronzanu medalju.

Na 3.400 metara kod juniora najbrži je bio Kabir Ziljkić, dok je na istoj razdaljini kod mlađih juniorki prva na cilj stigla Saida Mušović.

Aiša Tahirović je bila najbolja u trci starijih pionirki na 1.700 metara, a njen klupski kolega Kaid Koca je u istoj disciplini bio najbolji u kategoriji mlađih juniora.

Kod mlađih juniorki na 1.700 metara neprikosnovene su bile tri uzdanice iz Novog Pazara, te je Umeja Bogućanin na cilj stigla kao prvoplasirana, na drugu poziciju se plasirala Medina Mekić, dok je do trećeg mjesta došla Ajša Zukorlić.

Kod takmičara iz škole atletike su kod djevojčica na cilj prve stigle Nerma Čebović i Paljevac Amila, dok su kod dječaka prva dva mjesta osvojili Alen Seidović i Mehmed Mušović.

Novopazarski rekreativac Besim Beki Ibrahimović je u trci veterana preko 60 godina na 6.800 metara bio najbolji i zasluženo došao do zlatne medalje.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: