26 Aprila, 2024
Aktuelno Kolumna Politika Sandžak

Kraj čaršijske priče

Već duže vrijeme je čaršijska priča, da je “politička čaršijska priča”, čitaj SDP, izdala interese onih u koje se klela i od kojih je dugo vremena crpjela podršku za više izbornih ciklusa. Kroz kampanje ove političke organizacije promovišu čaršijske, građanske vrijednosti, tolerancija, suživot, pristojnost, umjerenost, evropski Novi Pazar…

U skladu sa tim na listama ove političke organizacije su se na bilbordima mogle vidjeti osobe koje zaista imaju poštovanje pazarske čaršije, dok onih omraženih nije bilo na bilbordima ali jeste na mjestima gdje se odlučuje o krupnim stvarima, finansijama, zapošljavanju, investicijama, koalicijama.

Da je “politička čaršijska priča” pri kraju jasno se vidjelo nakon rezultata na parlamentarnim izborima gdje su u odnosu na, ne tako davne lokalne izbore, u Pazaru doživjeli debakl od kojeg se ni jače političke organizacije ne bi mogle oporaviti, a to će im na narednim izborima za BNV biti potpuno jasno, dok će im na sljedećim lokalnim izborima biti i konačan kraj.

Čaršija je prepoznala licjemerstvo, podmetačine i prevare i više nikada neće nasesti na takve podvale.

-Zajednički mentor za jak želudac

Sigurno svjesni ali i ljuti na svoje birače koje su zauvijek izgubili, koji su ih raskrinkali, pribjegavaju novoj taktici, novim licima prihvatljivim novom biračkom tijelu kome se okreću, biračkom tijelu poljuljanom smrću lidera i unutarnjim intrigama, a itekako prihvatljivom biračkom tijelu njihovom zajedničkom mentoru koji odavno priželjkuje tu koaliciju i radi na njoj, a prvi korak napravljen je koalicijom u Sjenici.

Zbog više neskrivene “simpatije” prema tim biračima i toj političkoj opciji, očigledno je favorizovanje onih iz redova SDP koji imaju rodbinske, komšijske, poslovne i još kojekakve, sumnjive veze, a o kojima su javno govorili nekadašnji visoki funkcioneri SPP kada baš i nisu bili u ljubavi sa SDP.

Čaršija priča i da je “pukla bruka” sa RTV kada su se nova glavna lica SDP-a oštro usprotivila uređivačkoj politici, nezadovoljna svojom zastupljenošću na toj televiziji. Da se nešto ozbiljno mijenja u “političkoj čaršijskoj priči” vidjelo se višednevnim zatrpavanjem instagrama i facebooka ogromnom količinom fotografija uglavnom novih i ne baš čaršijskih lica u forumu žena SDP-a, na čelu sa direktorom te partije prilikom posjete bratskoj SDPS u Novom Sadu.

Ta lica pojačana konvertitima iz SDA činiće listu za BNV pa čaršijski ljudi bujrum birajte… ako imate jak želudac.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: