27 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Novi Pazar: Epidemiološka situacija se pogoršava, većina oboljelih sa težom kliničkom slikom

U posljednjih desetak dana došlo je do pogoršanja epidemiloške situacije u gradu, saopšteno je nakon današnje sjednice Stručno-operativnog tima Štaba za vanredne situacije Novog Pazara.

Direktor Zavoda za javno zdravlje Novi Pazar dr Šefadil Spahić ocjenioo je da je situacija nestabilna i nesigurna.

“Svi relevantni parametri koje pratimo imaju tendenciju povećanja. Povećan je broj hospitalizovanih pa je trenutno na liječenju 71 lice, od čega je većina sa težom kliničkom slikom. Povećan je broj prvih pregleda, koji prelazi stotinu dnevno. Sagledali smo šta grad i svako od nas pojedinačno može da učini u cilju smanjenja broja kontakata. Preporuka Stručno – operativnog tima je da svi preuzmemo dio odgovornosti i ponašamo se u skladu sa mjerama u cilju lične zaštite i smanjenja cirkulacije virusa“, kazao je .

– U Tutinu situacija još komplikovanija

Spahić je istakao da je „situacija u Tutinu još komplikovanija“ i pozvao ljude da se vakcinišu.

“Moramo voditi računa o distanci i korišćenju dezinfekcionih sredstava. Važno je da mjere primjenjujemo i da budemo u tome jedinstveni, kao i da se svi koji to nisu učinili do sada, vakcinišu. Nema načina da virus nestane i nophodno je da svako od nas pruži maksimum kako bi društvo živjelo bezbjedno, uprkos opasnosti zvanoj Kovid 19“, zaključio je dr Spahić.

 

Izvor: Grad Novi Pazar

Povezane vijesti

%d bloggers like this: