28 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

Za 8. mart podržano 8 izuzetnih žena koje prave bolji Novi Pazar

Kulturni centar Damad iz Novog Pazara je ove godine na Međunarodni dan žena, 8. marta podržao žene koje su profesionalno, humanitarno i aktivistički doprinjele opštem dobru.

“Ističemo da žene polažu pravo na svoj prostor u javnoj sferi i procesima odlučivanja i vođenja u svim sektorima, zajednicama i društvima – jer žene imaju snagu i potencijal da pokreću i vode transformativne procese koji stvaraju promjene za generacije koje dolaze”, oglasio se KC Damad, predstavljajući ljekara specijalistu infektologa Dr. Lejlu Ćeranić, ljekarku specijalistu anesteziologije i reanimatologije Dr Tatjanu Petrović, pjesnikinju Nadiju Rebronju, diplomiranog ekonomistku, direktorica filijale Halk bank u Novom Pazaru Almu Kršić, diplomirana pravnica, modnu dizajnerku i aktivistkinju Selmu Hasić Manić, novinarku i ko-urednica lista Sandžak Danas Slađanu Novosel, diplomiranu žurnalistkinju i aktivistkinju Nusretu Brunčevi, kao i aktivistkinju VOLONTERINP, učenicu Medicinske škole u Novom Pazaru Eminu Retkoceri.

“Pratite nas u narednim danima kada ćemo vam predstaviti 8 izuzetnih žena koje ličnim radom i zalaganjem prave bolji Novi Pazar za sve nas”, pozvali su iz Damada u objavi na društvenim mrežama.

Ova kampanja je nastala u okviru projekta „Novi Pazar grad mladih – siguran i bezbjedan čak i u kriznim vremenima“ koji podržava misija OSCE-a u Srbiji.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: