30 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Novi Pazar: Ambulanta Medicine rada dostupna odraslima

Aambulanta Medicine rada će u novonastalim okolnostima biti dostpuna svim pacijentima, bez obzira na izabranog ljekara, i na to da li im je zdravena knjižica ovjerena ili ne, dok dječji dispanzer radi po novom režimu, saopšteno je iz Doma zdravlja Novi Pazar.

Direktor novopazarskog Doma zdravlja, dr Ervin Ćorović je rekao da, što se odraslih korisnika usluga zdravstvene zaštite tiče, ambulanta Medicine rada je mjesto gdje će javljati svi pacijenti sa teritorije grada Novog Pazara, koji imaju povišenu temperature i simptome slične gripu.

“Tu pre svega mislim na uporan, dugotrajan kašalj, i teško disanje. Ambulanta će, zbog novog režima radnog vremena u Domu zdravlja, pacijente primati od 7 do 18 sati. Opremljena je po svim standardima, tako da još jednom molim sugrađane da u narednom periodu ne idu u Dom zdravlja i Hitnu pomoć”, apelovao je Ćorović-

Za pacijente sa navedenim zdravstvenim tegobama dostupni su i brojevi telefona, fiksni kontakt telefon Medicine rada i tri mobilna broja, koje mogu pozvati u toku navedenog radnog vremena. Tako ih dežurni lejkar može uputiti kome tačno da se jave i šta da rade.

“Za sve ostale pacijente, koji nemaju temperature i simptome poput gripa, a to se pre svega odnosi na hronične bolesnike, molba je da se jave na brojeve telefona svojih izabranih lekara, koji su dostupni na sajtu Doma zdravlja, u medijima i na društvenim mrežama”, poručio Ćorović.

Sve informacije o radu pedijatara, bilo da je riječ o starom ili novom dispanzeru, roditelji djece iz Novog Pazaru mogu dobiti na internet prezentaciji Doma zdavlja, gdje su objavljeni kontakt telefoni.

Kako se navodi izvršena je reorganizacija službe, zbog vanrednog stanja. Prva smjena počinje od 7 i taje do 12:30.Tada počinje druga smjena, koja se završava u 18 sati.
Roditeljima je upućena molba da, zbog zdravlja djece i njih samih, dispanzer posjećuju samo kada za to postoje ozbiljne indikacije. Dispanzer će raditi od 7 do 18 sati, a od 18 do 22 sata, radiće samo stari školski dispanzer, gdje će dežurati po jedan ljekar i jedna medicinska sestra, za slučaj preke potrebe. Brojevi telefoni su na sajtu Doma zdavlja Novi Pazar i svi ljekari su apsolurno dostupni.

Prva i druga smjena vikendom, dok traje vanredno stanje odvijaće se, dispanzeru.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: