29 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

Nove mjere u Novom Pazaru

Gradski štab za vanredne situacije Grada Novog Pazara danas je donio nove i hitne preventivne mjere protiv pojave i širenja zarazne bolesti COVID-19 na teritoriji grada.

Kako je objavljeno na zvaničnoj internet stranici u cilju smanjenja rizika od širenja zarazne bolesti COVID-19 na teritoriji grada Novog Pazara, a zbog pogoršane epidemiološke situacije koja ugrožava stanovništvo grada Novog Pazara, zabranjuje se rad svim zabavnim parkovima za djecu (luna parkovi, tromboline, aladini i slično) i teratana na teritoriji grada Novog Pazara.

Nalaže se ograničenje radnog vremena od 7 do 19 sati svim privrednim subjektima što uključuje samostalno-trgovinske radnje, markete, frizerske salone, megamarkete, pekare, mesare, tržne centri, i razne uslužno-zanatske radnje.

Za vrijeme rada naloženo je poštovanje obavezne distance od 2 metra kako između lica, uz obavezu nošenja zaštitnih maski i rukavica kako osoblja tako i mušterija.

U naredbi koju potpisuje zamjenik Komandanta Gradskog štaba za vanredne situacije Nebojša Ravić nalaže se Odjeljenju za inspekcijske poslove Gradske uprave Novi Pazar da vrše kontrolu za ograničavanje radnog vremena svih navedenih privrednih subjekata i ostalih mjera.

Ovu naredbu dostaviti Odseku za sanitarni nadzor u Kraljevu, radi praćenja i kontrole njenog
sprovođenja od stane poslovnih subjekata iz Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

Ove mjere će se, kako je navedeno, primenjivati do poboljšanja epidemiološke situacije u Novom Pazaru.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: