27 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

Priznanja za humanitarni rad

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i predsjednica Skupštine Anela Halilović Šemsović uručili su priznanja za humanitarni rad zaslužnim organizacijama i pojedincima, koji su u prethodnim periodu pokazali veliko požrtvovanje u svom radu.

“Tokom pandemije korona virusa postali ste pravi junaci”, bila je najupečatljivija rečenica kojom se gradonačelnik obratio laureatima na sinošnoj svečanosti u Kulturnom centru.

Biševac je naglasio da su plemenitost  i humanost, te ogromna pomoć sugrađanima u prethodnom periodu upravo ono što krasi Novi Pazar.

“Svojim radom stekli su poverenje građana Novog Pazara, a posebno dijaspore. Postali junaci našeg grada”, ponovio je Biševac u svom obraćanju.

Priznanje grada za humanitarni rad dobile su organizacije Put sredine, Fondacija Solidarnost, Svetionik, CHR Hajrat, Otvorena ruka, Emanet i En-nisa.

Pored njih, plakete su uručene i Gorskoj službi spašavanja, organizaciji Hasene, Jetimima Sandžaka, Humanitarnoj organizaciji Dukađini, kao i Merhametu Sandžaka, Mreži mladih, NP Instituciji, NVO-u Ćukovac, Organizacija Tenevir, te Sevapu, Tavusu i Volonterima 020.

Olakete su uručene i zaslužnim pojedincima Hidu Muratoviću, Jasminu Halitoviću, Selma Hasić-Manić i Nerma Zekić-Hoćanin. Za svoj humanitarni rad priznanja su još primili Ljiljana Kostić, Safija Mica Muratović i Anisa Džanfendić Begović.

Foto: Senad Župljanin, Grad Novi Pazar

Povezane vijesti

%d bloggers like this: