30 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Tutin

Počeli radovi na izgradnji eko parka “Cikiljevac” u Tutinu

U Tutinu je u prisustvu predstavnika lokalne samouprave i velikog broja građana postavljen kamen temeljac za eko park “Cikiljevac”.

Ovaj po svemu važan projekat predstavljaće pluća grada, obzirom da je centar urbanistički preopterećen, poručuju opštinski zvaničnici.

Predsjednik opštine Tutin Salih Hot rekao je da ovaj veoma važan projekat treba biti završen do kraja ove godine.

“Obzirom da Tutin nema dovoljno parkovnog prostora, ova lokacija je prava prilika za izgradnju eko parka, koji će pino značiti omladini i najstariji građanima”, kazao je Hot i naveo da će završetkom radova ova opština dobiti prepoznatljiv prostor u regionu.

Predsjednica Skupštine Tutin Fazila Ferizović je tokom postavljanja kamena temeljca izjavila da je ova sandžačka opština jedna od retkih u regionu koja će imati eko park.

“Predviđeno da ovaj park ima fitnes zonu opremljenu rekvizitima, kao i trim stazu i dečije igralište”, naglasila je Ferizović i dodala da će park raspolagati još roštiljskom zonom i amfiteatrom.

Vrijednost ovog projekta je 20 miliona dinara, a ugovor o izgradnji je sa predstavnicima Ministarstva Trgovine, turizma i telekomunikacija u ime opštine potpisao Načelnik gradske uprave Adnan Šehović.

Izvor/Foto:opština Tutin

Povezane vijesti

%d bloggers like this: