30 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Ekonomija Novi Pazar

Nedjelja popusta u Novom Pazaru od 30. maja

Nedjelja popusta u Novom Pazaru očekuje nas 30. maja ove godine. Riječ je o projektu koji zajedničkim snagama realizuju Grad i Turistička organizacija Novi Pazar, saopšteno je danas iz lokalne samouprave Novog Pazara.

„Privrednicima je ova ideja predstavljena nedavno i oni su izrazili želju da učestvuju u realizaciji akcije. Ideja je da u okviru turističko privredne promocije Novog Pazara sem domaćih, deo akcije budu i potrošaći iz regiona. Cilj nam je da novopazarska privreda oživi nakon svih problema sa kojima smo suočeni usled pandemije Kovida 19“, istakao je zamenik gradonačelnika Novog Pazara Igor Novović.

Kako je rekao direktor Turističke organizacije Novi Pazar Dejan Beloica mediji su izuzetno značajna karika u realizaciji akcije „Nedjelja popusta“.

„Želimo da u Novi Pazar dođe što više gostiju, ali da u ovoj aktivnosti učestvuju i naši sugrađani. Neka ova akcija preskoči i granice naše zemlje, pa nam u Novi Pazar dovede posetioce iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i šireg regiona. Takođe je važno da se akciji priključi što više privrednika, koje ovom prilikom pozivam da uzmu učešće“, kazao je Belojica.

U Novom Pazaru je do ovog trenutka registrovano preko 12 hiljada privrednih subjekata i organizatori veruju da „Nedelja popusta“ po svim parametrima može biti tradicionalna manifestacija, rečeno je danas.

„Odeljenje za privredu Gradske uprave nastoji da i ovaj način podstakne razvoj funkcionalnog privrednog okruženja. Pospešivanjem potrošnje, stvaraju se uslovi za pokretanje proizvodnje”, rekao je rukovodilac odjeljenja za privredu Rastko Arsenijević.

Prva „Nedelja popusta“ najavljena je za 30. maj ove godine, a prema projektu, nedelja popusta biće i svaka poslednja nedelja u mjesecu. Svi objekti u kojima će kupci moći da ostvare popuste biće adekvatno obeleženi promotivnim nalepnicama.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: