29 Aprila, 2024
Aktuelno Novi Pazar Sport

Novopazarski superligaši pred teškim ispitima ovog vikenda

Sportske kolektive u elitnim rangovima takmičenja iz Novog Pazara ovog vikenda očekuju nova nadmetanja na sportskom borilištima u borbi za bodove.

FK Novi Pazar na teškom ispitu

U nedjelju će posrnuli superligaš na fudbalskoj pozornici Novi Pazar imati teško gostovanje protiv tradicionalno neugodnoj Mladosti iz Lučana.

Prvih 11 fudbalera FK Novi Pazar

I jedna i druga ekipa najavljuju bespoštednu borbu za 3 boda, a iz tabora plavih očekuju tvrdu utakmicu u kojoj, poručuju, žele da pokažu da ova ekipa vrijedi mnogo više nego što je to pokazala u prethodnom periodu.

Utakmica Mladosti i Novog Pazara zakazana je za nedjelju od 18 sati na stadionu u Gornjem Milanovcu.

Rukometaši pozivaju publiku u Pendik

U prošlom, 2. kolu, momci koje predvodi Hasan Memić su odigrali neriješeno na “vrućem” terenu protiv Jugovića iz Kaća, te osokoljeni dobrom igrom na gostovanju pozivaju svoje navijače da u nedjelju od 18:30 sati dođu u što većem broju na tribine hale Pendik i podrže svoje ljubimce u meču protiv beogradskog Oblića.

Spoj mladosti i iskustva, RK Novi Pazar

Duel ova dva stara znanca biće prilika da nakon godinu i više plavi momci prikažu svoje umeće pred publikom, obzirom da su zbog aktuelne epidemiološke situacije navijači bili uskraćeno da prisustvuju rukometnim nadmetanjima.

Novi Pazar je u prva dva kola gostovao, gdje su na startu šampionata zabilježili poraz od Radničkog, a prošlog vikenda donijeli bod iz Kaća, te na premijeri pred svojom publikom u ovoj sezoni ciljaju pobjedu kao jedinu opciju.

-Košarkaši start u Kragujevcu

Košarkaši Novog Pazaru igraju svoju prvu utakmicu ove sezone u elitnoj Košarkaškoj ligi Srbije protiv ekipe kojoj su prošle sezone uzeli “skalp” dva puta.

Najavljuje veliku borbu,Okk Novi Pazar

Priliku za osvajanje novih bodova imaće pazarci u Kragujevcu, gdje će im u hali Jezero biti domaćin Radnički, koji dovođenjem nekolicine zvučnijih imena želi da ove sezone igra značajniju ulogu u košarkaškom šampionatu Srbije.

S druge strane, sandžački prvoligaš je također dobro trgovao na “košarkaškoj pijaci”, te je svoje linije u igri pojačao sa igračima koji sa pravom mogu poneti epitete igrača koji prave razliku, pa se očekuje da ovaj duel bude prava poslastica za košarkaške sladokusce. Utakmica u nedjelju počinje od 18:30 sati.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: