29 Aprila, 2024
Aktuelno Bosna i Hercegovina Politika Sandžak

Izetbegović sa predstavnicima sandžačkih Bošnjaka

Delegacije Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) i SDA Sandžaka, predvođene predsjednicima Jasminom Curić i Sulejmanom Ugljaninom sastali su danas u Sarajevu sa Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) BiH Bakirom Izetbegovićem.

Na sastanku je razgovarano o mogućnostima unapređenja saradnje, komunikacije i koordinacije zajedničkih aktivnosti na političkom, kulturnom, obrazovnom i privrednom nivou, navodi se u saopštenju.

Izetbegović se zahvalio predstavnicima BNV-a i SDA Sandžaka na predanosti očuvanju identiteta bošnjačkog naroda u Sandžaku, te održavanju veza sa bošnjačkim narodom u Bosni i Hercegovini.

Kako se dodaje, predsjednica BNV-a Sandžaka Jasmina Baltić Curić upoznala je Izetbegovića sa aktivnostima koje provodi ovo najviše predstavničko tijelo sandžačkih Bošnjaka, naglasivši doprinos BNV-a rješavanju nacionalnih pitanja bošnjačkog naroda u Republici Srbiji.

“Razgovarano o potrebi što skorijeg otvaranja generalnog konzulata Bosne i Hercegovine u Novom Pazaru, što će, kako je zajednički ocijenjeno, bitno doprinijeti jačanju odnosa i povezivanju Bošnjaka u Bosni i Hercegovini i Sandžaku”, zaključuje se u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali i bliski saradnici predsjednika SDA BiH Selmo Cikotić i Safet Softić, te direktor SDA Sandžaka Esad Salihović i sekretar BNV-a Mirza Hajdinović.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: