30 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Sandžak

Preselio Muamer Zukorlić

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) i bivši muftija Mumer Zukorlić preselio je na Ahiret, potvrđeno je za SNews iz više izvora.

Zukorlić je iznenada, u 51. godini života preminuo jutros u svom kabineta na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru, najvjerovatnije od posljedica srčanog udara, rečeno je iz izvora bliskih SPP-u.

“Dobio sam informaciju da je preselio muftija Muamer Zukorlić. Allaha molim da mu se smiluje, da mu oprosti grijehe, i da mu ukabuli sve što je učinio za ovaj naš narod”, objavio je na fb-u Elvedin Pezić.
Ovu informaciju je taođe preko fb-a potvrdio novinar i politički analitičar Mirnes Kovač.

“Na Ahiret je preselio Muamer ef. Zukorlić. Vijest mi je potvrdio muftija Mevlud Dudic koji je u povratku iz Graca prema Novom Pazaru. Molim Svevišnjeg da se smiluje Muamer ef., a njegovoj porodici podari sabur”, napisao je Kovač.

– Mešihat IZuS: Preselio je velikan našeg vremena akademik muftija Muamer Zukorlić

Mešihat Islamske zajednice u Srbiji, čiji je Zukorlić bio dugogodišnji muftija, je zvanično potvrdio ovu informaciju.

podsjetivši da je riječima: “Ko je vjerovao u Muhammeda, Muhammed je mrtav, ko vjeruje u Allaha Allah je živ“
ovim riječima je najbliži prijatelj i ashab Božijeg poslanika Muhammeda, as.s., Ebu Bekr, obznanio smrt najvoljenijeg bića na dunjaluku!

“Danas, 6. 11. 2021. godine, Allahovom odredbom, na Bolji svijet u Novom Pazaru preselio je velikan našeg vremena, naš lider, učitelj, vođa, otac, brat, prijatelj i svjetlo Allahove milost ovog vremena na dunjaluku akademik muftija Muamer-ef. Zukorlić. O ulozi dostugnućima znanim i neznanim dobričinstvima i zadužbinama koje je ostavio u amanet ovom narodu znat će tek generacije koje dolaze. Svi smo Allahovi i njemu se vraćamo”, objavljeno je na zvaničnoj internet stranici Mešihata.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: