30 Aprila, 2024
Aktuelno Bosna i Hercegovina Društvo Novi Pazar

Džaferović i Biševac se sastali u Sarajevu

Delegacija Novog Pazara na čelu sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem, sastala se u Sarajevu sa bošnjačkim članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Šefikom Džaferovićem.

Biševac je za RTV Novi Pazar kazao da je sastanak bio veoma konstruktivan.

“Razgovarali smo o aktuelnoj ekonomsko političkoj situaciji u Novom Pazaru ali i o povezivanju sa institucijama Bosne i Hercegovine. Posebna tema bili su studenti iz naših krajeva koji studiraju u Bosni i Hercegovini i njihov status, u želji da im obezbedimo što bolje uslove studiranja”, upoznao je Biševac.

Pored toga, značajne teme razgovora bile suu i otvaranje Konzulata Bosne i Hercegovine u Novom Pazaru, kao i formiranje Kulturnog centra.

“Zahvalnost gospodinu Džaferoviću na inicijativi koju je pokrenuo, kao i Vladi BiH, Vladi Republike Srbije. Konzulat i Kulturni centar doprineće unapređenju odnosa između dve države, samim tim između Sandžaka, Novog Pazara i Bosne i Hercegovine”, zaključio je gradonačelnik Biševac, uz napomenu da će posebna pažnja u narednom periodu biti posvećena povezivanju dve države na nivou gradova i opština.

U delegaciji iz Sandžaka bili su i predsjednica Skupštine Novog Pazara Amela Šemsović Halilović, član Gradskog vijeća Mirsad Jusufović i direktor Kulturnog centra Husein Memić.

Foto:Rtv Novi Pazar

Povezane vijesti

%d bloggers like this: