30 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Nova Varoš Novi Pazar Politika Sjenica Srbija

Vučić u Sandžaku: Stara i nova obećanja

U smiraj 2021. godine predsjednik Srbije Aleksandar Vučić posjetio je danas sandžačke opštine Novu Varoš i Sjenicu, a u razgovoru sa građanima i rukovodstvom ovih opština, kao i Tutina, i grada Novog Pazara obećao, kao i prije, ogromna ulaganja u Sandžak.

Pored već “utabanog” auto-puta kroz Dugu Poljanu, za koji je danas potpisan komercijalni ugovor o izvođenju radova autoputa od Požege do Duge Poljane u dužini oko 75 kilometara, Vučić je ponovo obećao otvaranje fabrika u Novoj Varoši i Novom Pazaru.

Ponovo se, pored fabrike od 1000 radnika, na sastanku u Sjenici moglo čuti da će se raditi brza saobraćajnica od Novog Pazara do Kraljeva i renoviranju osnovne škole Desanka Maksimović.

Novo obećanje tiče se i izgradnje Kliničko-bolničkog centra u prijestolnici Sandžaka, kao i renoviranja Doma zdravlja u Tutinu.

U moru drugih najava, Vučić sa zainteresovao i za pojačavanje električnog napona, rasvjete i izgradnom nekih puteva u dijelovima sandžačkih opština, a uputio je i najava o izgradnji objekta sa šoping molom u Novom Pazaru.

Vučić je rekao da će u ponedjeljak detaljno razgovarati o infrastrukturnim projektima u Novom Pazaru, te obećao da će se u jednom selu uraditi ili sportska dvorana ili dom kulture, dok će u Kneževcu biti urađena rasvjeta, a u Sjenici najmodernija i najskuplja škola.

On je rekao da je njegova posjeta Sjenici „van izborne kampanje i da neće doći u izbornoj kampanji“, ali da ljudi kada izađu na izbore treba da gledaju „da li je neko uradio put, kanalizaciju, vodovod“.

Predsjednik Vučić nije propustio priliku  da poruči Bošnjacima da je “Srbija njihova zemlja koliko i njegova i bilo kojeg građanina Srbina ili Mađara, Rumuna i bilo koje druge nacionalnosti”.

Foto:fb stranica Aleksandar Vučić

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: