29 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Sandžak Srbija

Predstavnici nacionalnih manjina na sastanku sa ministricom Čomić

Ministrica za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić održala je danas sastanak sa predstavnicima Koordinacije nacionalnih savjeta nacionalnih manjina, a ispred Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) prisustvovao je potpredsjednik Fuad Baćićanin sa saradnicima.

Na sastanku je predstavljen izvještaj o radu Ministarstva u oblasti manjinskih prava za 2021. godinu, izvještaj o radu nacionalnih savjeta za 2021. godinu, a govorilo se i o Planu aktivnosti Ministarstva za 2022. godinu, navode iz BNV-a.

“Plan će obuhvatiti rad na pripremi Akcionog plana za manjine takvog da će nacionalna vijeća imati ključnu ulogu u pripremi plana u saradnji sa Savjetom Evrope i Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog”, ističu u saopštenju.

Kako su naglasili, u narednom periodu radit će se na pripremi predstojećih izbora kroz olakšavanje  procesa ličnog upisa u poseban birački spisak te radu na realizaciji Budžetskog fonda za nacionalne manjine.

“Potpredsjednik Baćićanin je u svom izlaganju istakao važnost Akcionog plana koji poznaje potrebe nacionalnih zajednica, ali i važnost usaglašavanje nacionalne strukture u državnim organima u Sandžaku”, upoznali su iz ove Bošnjačke ustanove.

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: