29 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Globus

Generalštab Armije Ukrajine: X – Kadirovci (Čečeni), do danas stradalo 5.710 ruskih vojnika

Generalštab Armije Ukrajine je preko društvenih mreža pozvao sunarodike da pomognu specijalnim jedinicima u borbi protiv ruskih osvajača, pružajući im uputstva kako da to urade.

U toj objavi se objašnjavaju i oznake na neprijateljskim vozilima i tehnikom, tako da oni sa oznakom Z- snage Ruske Federacije (RF),  Z u kvadratu – snage RF sa Krima, O – snage Bjelorusije, V – mornarica , X – Kadirovci (Čečeni), A – snage za specijalne opracije,

U Buči kraj Kjiva, 27. februara uništena je kolona famo čečenskih Kadirovaca. Na uništenim vozilima vidi se oznaka “V”

“Jeste li primijetili u svom gradu ili selu neprijateljsku tehniku? Jeste li vidjeli kako uplašeni Rusi trče kroz vaše šume, gradove i polja? Pomozite našim specijalcima da unište osvajače! Prijavite kretanje neprijateljske vojne opreme i osoblja”, navodi se u tom pozivu u kojem se naglašava da obrate pažnju na prepoznatljive znakove (kao na slici ispod).

Takođe se, uz objavu fotografija zapaljenih molotovljevih koktela, poručuje da znaju kako da udare na tenkove.

– Navodi da je do danas stradalo 5.710 pripadnika ruskih snaga

Vlasti Ukrajine navode da ukupni procijenjeni gubici neprijatelja, od 24.02 do 01.03, pokazuju je da stradalo 5.710 pripadnika ruskih snaga, a zarobljeno 200 ruskih vojnika.

Kako se navodi uništeno je i oštećeno je 29 aviona i 29 helikoptera, 198 tenkova, 846 oklopnih vozila (BBM / APV), 77 artiljerijskih sistema, 7 PVO sistema, 24 raketna sistema, 60 cisternih za gorivo, 3 bespilotne letjelice, 2 broda i 305 vozila s opremom.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: