Aktuelno Društvo Politika Sandžak Srbija

Reagiranje SDA Sandžaka na tekst „Ljajić poručio Ugljaninu“ portala “Sandžačke”

Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka reagirala je saopštenjem za javnost povodom, kako su naveli, dezinformacija u tekstu pod naslovom „Ljajić poručio Ugljaninu“,  objavljenog 10. marta na internet portalu „sandzacke.rs“ i oštro osudili “novi pokušaj portala  da unese smutnju, neprijateljstvo i podjele među Bošnjacima Sandžaka”.

U saopštenju se ocjenjuje da su se “velikosrpski režim i njegovi poslušnici” uplašili prisustva predstavnika Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) na predizbornim skupovima bošnjačkih stranaka i da im ne odgovara ovakva vrsta zaštite bošnjačkih interesa.

“To potvrđuje da im je jedini cilj da nesmetano nastave koristiti bošnjačke glasove u službi velikosrpske politike za svoje lične interese”, ističu iz SDA Sandžaka.

SDA Sandžaka navodi da pozdravljaju interesovanje Bošnjačkog nacionalnog vijeća da prati i razmatra izborni program svih stranaka koje traže glasove Bošnjaka i koje koriste zakonske povoljnosti i prednosti „bošnjačke izborne liste“.

“Shvatajući značaj Bošnjačkog nacionalnog vijeća, kao najvišeg predstavničkog tijela Bošnjaka, SDA Sandžaka je svoje najbolje kadrove od svog osnivanja stavila u službu te institucije i oni se zbog toga više ne nalaze na stranačkim funkcijama, niti izbornim listama naše stranke”, zaključili su u saopštenju iz SDA Sandžaka.

Portal “sandzacke.rs” nema impresum sa osnovnim podacima medija, registracionim brojem i imenom i prezimenom glavnog urednika.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: