27 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Sandžak

Muamer Zukorlić nije umro prirodnom smrću?

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Usame Zukorlić izjavio je da postoji sumnja da njegov otac Muamer Zukorlić nije umro prirodnom smrću već da je, na osnovu analiza dvije laboratorije, otrovan.

Vanredna konferencija za medije SPP-a i članova porodice Muamera Zukorlića objavljena je na linku.

“Iz dvije nezavisne laboratorije smo dobili sljedeče rezultate. Prva laboratorija je utvrdila da postoji visoka vjerovatnoća da je testirana osoba bila otrovana teškim metalima. Druga laboratorija je zaključila, na osnovu uzorka da je otrovan hranom. Istraživanje koje je sprovela porodica je osnov za sumnju da rahmetli Muamer Zukorlić nije umro prirodnom smrću”, rekao je Usame Zukorlić u obraćanju javnosti.

On je naglasio da će pokrenut istragu pred nadležnim organma Reublike Srbije raiu definitivnog utvrđivanja uzroka smrti Zukorlića, koji je, podsjetio je, u trenutku preseljenja obnašao funkciju potpredsjednika Skupštine Srbije.

Usame Zukorlić je kazao i da je prošlo pet mjeseci i četiri dana od smrti njegova oca i da se o kao i njegova porodica nisu pomirili sa činjenicom da nadležne institucij nisu tvrdile zvanični uzrok smrti.

“U haosu koji nas je zadesio toga dana malo je ljudi koji su ostali pri sebi. Oni koji jesu, tog dana su od rahmetli muftije, prije ukopa, toga dana, uzeli uzorak. Trebao nam je duži period, nama porodici u inostranstvu, gdje smo odradili neohodna ispitivanja”, predočio je on.

Najavio je da će blagovremeno obavještavati javnost o važnim informacijama bez ometanja istranog postupka.

 

Foto; PrtSc https://www.facebook.com/UsameZukorlic/videos/665275741448680/

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: