30 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Politika

Zećirović o raskolu u SPP-u: Obrazloženjem o mojoj smjeni pokušavaju da zbune javnost

Nakon što je predsjedništvo Stranke pravde i pomirenja (SPP) raspustilo odbore u Novom Pazaru i Prijepolju i Žensku mrežu, pored Samira Tandira, putem FB profila danas se oglasio sada već bivši predsjednik Gradskog odbora ove stranke u Novom Pazaru, Edin Zećirović, najavivši da će izvijestiti širu javnost o okolnostima koje su prethodile donošenju ove odluke.

Odluka o raspuštanju GO SPP-a Novi Pazar koju je Zećirović objavio na svom fb profilu

Zećirović se najprije zahvalio svima na učešću u zastupanju, afirmaciji i promociji politike SPP-a u proteklom periodu, te ocjenio da je obrazloženje o njegovoj smjeni iskonstruisano.

“Na putu zastupanja i promocije politike SPP-a vaša podrška i pomoć su mi bile izuzetno važne i u mnogim momentima presudne da nastavimo naprijed jednakom odlučnošću i energijom. Siguran sam da će rezultati koje smo u prethodnom periodu zajednički postigli ostaviti pozitivnog traga na ovaj naš životni prostor i ambijent”, naveo je on.

Ocjenjujući da je obrazloženje o raspuštanju Gradskog odbora Novog Pazara koje je dato u zvaničnom saopštenju SPP-a netačno i ciljano iskonstruisano, Zećirović  je kazao da je to samo pokušaj da se njime zamagle stvarni razlozi i zbuni javnost.

“U narednom periodu ću se potruditi izvijestiti širu javnost o okolnostima koje su prethodile donošenju ove odluke”, poručio je on i izrazio očekivanja da će dobiti, kako je napisao, termin za zvanično razduženje.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: