27 Aprila, 2024
Aktuelno Politika Srbija

Vučić: Na Kosovo su došli mudžahedini sa mercedesom pazarskih tablica

Predsjednika Srbije, Aleksandar Vučić, tokom današnjeg obraćanja otkrio je da ima podataka da u Prištini postoji “spisak za likvidaciju Srba”  i da su pojačane obavještajne aktivnosti.

“Želim da vas obavijestim da je pojačana svaka vrsta obavještajne aktivnosti na sjeveru KiM, da je naš tim od Lajčaka tražio da se krene u sprovođenje ZSO”, kazao je.

Želimo da vas obavjestimo da smo na vrijeme obavestili lica koje su na spisku za likvidaciju prištinskog režima koje su i pojedine spoljne službe odobrile, a pojedine strane službe odobrile ćutanjem ili klimanjem glavom- rekao je Vučić.

On je dodao da je na Kosovu uočeno prisustvo sumnjive grupe iz Čečenije.

“Imamo podatke i da je početkom avgusta na sjeveru Kosmeta boravila grupa Čečena i Čerkeza, povezanih sa protivnicima Ramzana Kadirova sa dva cilja: angažman i učešće Albanaca u rusko-ukrajinskom sukobu i eliminacija naoružanih Srba na sjeveru Kosmeta”, naglasio je Vučić.

Došli su mercedesom pazarskih tablica, dodao je predsjednik koji je prethodno govorio o mandatu NATO na KiM čiji je zadatak da drži bagru da ne prelazi Ibar.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: